Een telefoonhoesje heb je natuurlijk om je telefoon te beschermen. Maar het kan ook een heel functioneel accessoire zijn. In dit artikel lees je welke telefoonhoesjes er allemaal zijn. 

Het beschermen van je telefoon tegen krassen, of stof is logisch. Maar sommige telefoonhoesjes kunnen je telefoon zelfs beschermen tegen het vallen van grote hoogtes. Of wil jij je inzetten voor het milieu en een duurzaam leven, dan heb je ecologische telefoonhoesjes. Deze zijn gemaakt van bijvoorbeeld gerecycled plastic. Wil jij je telefoonhoesje tegelijk gebruiken als portemonnee dan kan dit ook met een 2-in-1 hoesje. Zo heb je heel veel verschillende telefoonhoesjes, lees dus snel verder om erachter te komen welke bij jou past. 

1. Duurzame telefoonhoesjes 

Het onderwerp duurzaamheid en beter leven staan hoog op de agenda vandaag de dag. Dit is niet gek, want we leven in een wegwerpmaatschappij. Maar net als duurzame telefoons heb je tegenwoordig ook duurzame telefoonhoesjes. Zo zijn er telefoonhoesjes van Pela Case die gemaakt zijn van gerecyclede of plantaardige materialen. Zo zorg je voor minder schade aan het milieu. 

2. Hoesjes met een magneet 

Er zijn telefoonhoesjes op de markt met een metalen plaat aan de achterzijde. Deze zijn superhandig wanneer jij de magneetaccessoires die bij dit hoesje horen bevestigd op plekken waar jij je telefoon vaak gebruikt. Denk aan bijvoorbeeld de auto. Zo kan jij gelijk jouw telefoon bij het instappen op het dashboard bevestigen. Je hoeft hem niet meer in een houder te doen, omdat de houder in je telefoon zelf zit. 

3. Book cases telefoonhoesjes

Dit zijn superhandige telefoonhoesjes wanneer jij ook gelijk de voorzijde van je telefoon wil beschermen. Daarnaast worden deze smartphonehoesjes ook vaak gebruikt om bijvoorbeeld pasjes in te bewaren. Soms hebben ze zelfs nog een ingebouwde standaard, zodat jij lekker een film kan streamen terwijl jij je telefoon gewoon neerzet op tafel. 

4. Backcover telefoonhoesjes

Dit zijn waarschijnlijk de meest simpele modellen die er zijn. Deze beschermen over het algemeen alleen de achterzijde van je telefoon. Het handige hieraan is, is dat ze licht zijn en maar weinige ruimte in nemen. Ook beschermen ze vaak goed wanneer je telefoon valt. Al is het glasscherm dus helemaal niet beschermd. Dit is wel het minpunt van deze backcover hoesjes. 

5. 2-in-1 hoesjes 

Wil jij een beetje van beide werelden dan kies je voor een backcover en bookcase hoesje in één. Deze 2-in-1 hoesjes hebben namelijk een uitneembare back cover. Hierdoor kan je hem wanneer je maar wil uit de bookcase halen en hem los gebruiken. Met een magneet klik je hem vast wanneer je weer gebruik wil maken van je bookcase.

7. Best beschermende telefoonhoesjes 

Er is één soort telefoonhoesje die ervoor zorgt dat jij jouw telefoon nog jarenlang kan gebruiken. De telefoonhoesjes met extra valbescherming bieden protectie van grote hoogtes. Ze garanderen je soms bij deze merken dat een val van 20 meter geen schade zal toebrengen aan je telefoon. Dit is natuurlijk ideaal wanneer jij een actief beroep hebt. Denk aan het werken op een bouwplaats of misschien als politieagent wanneer je veel in de weer bent.