Is het weer tijd voor een heerlijke filmavond? Probeer dan voor wat extra sfeer te zorgen door de volgende tips te lezen. 

Heerlijk in het weekend neerploffen op de bank en genieten van een goede Netflix film. Dat is iets waar we allemaal van kunnen genieten. Maar hiervoor moet je ook een beetje sfeer in je woonkamer creëren. Want alleen een film met fel licht aan is niet echt romantisch. Kies voor een lekkere plek op de bank, en een bak popcorn. Daarnaast kan je zelf ook veel doen doormiddel van goede spotjes en wandverlichting. Wij geven je in deze blog de ultieme tips voor een gezellig filmavondje. 

Sfeervolle verlichting

De juiste verlichting is natuurlijk essentieel voor een goede filmavond. Doe daarom de gordijnen dicht. Dim het licht tot het een mooi warme uitstraling geeft. Als je wandlampen hebt kan je daar een prachtig sfeervol geheel mee creëren. Ook een zoutsteen met verlichting zorgt vaak voor fijn licht tijdens een film. Maar wat natuurlijk het beste werkt is een kaarsje op tafel. 

Maak het jezelf comfortabel 

Een film kijken vanaf een kruk doet eigenlijk niemand. Maak het jezelf en misschien je partner dus lekker comfortabel. In de avond kan je misschien heerlijk vanuit bed een film gaan kijken. Gordijnen in de slaapkamer zijn ervoor gemaakt om het lekker donker te maken. Overdag kan je er ook voor kiezen om in de woonkamer een film te kijken, maar probeer de kamer wel te verduisteren. Dat geeft het meest romantische effect. 

Popcorn en een drankje 

Wat is nu echt het lekkerste tijdens een avondje film kijken? In de bioscoop zou je zeggen een zak M&M’s of een bak popcorn. Waarom zou je dat dus ook niet thuis doen. Maak de popcorn lekker zelf klaar in de pan. Zoek een heerlijk drankje uit en zet deze goed koud in de koelkast. Met de juiste lekkernijen kan het enkel een geslaagde avond worden. 

Een chille outfit 

Je gaat niet in je spijkerbroek een film kijken. Je wil dit het liefste doen wanneer je lekker cosy thuis zit in een chill outfit. Trek dus heerlijk een trainingspak aan of kruip lekker onder een dekentje in je pyjama. Maar zorg ervoor dat jij je comfortabel voelt en lekker languit kan gaan liggen. 

De perfecte film 

Tja, dit is natuurlijk altijd even een bron van discussie. Misschien wil jij wel een actiefilm kijken en je partner een romantische comedy. Probeer tot elkaar te komen zodat je een film kijkt waar je samen van smult. Maar ook een film die een beetje romantiek in de kamer kan brengen. Want je kan het allemaal wel heerlijk sfeervol hebben gemaakt, maar dan moet je ook een sfeervolle film kijken. Een actiefilm of een oorlogsfilm kan een echte dooddoener zijn voor de sfeer. 

Ben je benieuwd naar een paar goede Nederlandse speelfilms of wil je juist een Hollywood film kijken? Kijk dan hier voor meer info.