Ben je weleens een oud hotel binnengelopen of heb je er misschien zelfs overnacht? Dan zal je vast de klassieke stijl opgevallen zijn. Niet alleen in de lobby vind je luxe en elegantie, maar ook de kamers zijn vaak statig en chique ingericht. Een kroonluchter en antieke meubels zijn bekende voorbeelden van een klassiek interieur. Deze manier van inrichten geeft een bepaalde knusheid en is voor een grote groep mensen dan ook de belangrijkste reden om hiervoor te kiezen. Inmiddels kun je jen woonkamer ook modern klassiek inrichten. Deze vorm van inrichting is tijdloos en smaakvol. Is deze stijl niets voor je, dan zijn er altijd nog de tips van een echte interieurexpert die je absoluut verder kunnen helpen.

Wat is een modern klassiek interieur?

Het samenspel van antieke meubels, dikke gordijnen, andere klassieke vormen en kleuren die samengaan met moderne items. Dat is kort samengevat een modern klassiek interieur. Kortom,‘klassiek’ in een modern jasje gestoken.

Wil je je woonkamer inrichten in deze stijl, dan is ook de kleurkeuze niet onbelangrijk. Veelgebruikte (klassieke) kleuren zijn donkere groene of blauwe kleuren, maar ook terracotta is een kleur die prima te gebruiken is. Allemaal een beetje te somber? Gebruik dan grijs en zandkleuren in combinatie met marmer of goud. Er is genoeg inspiratie op het internet te vinden met tal van voorbeelden en uitleg over modern klassieke interieuren. Wil je iets unieks toevoegen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een hangmat in je woonkamer op te hangen.

Modern klassieke materialen

Een modern klassieke inrichting kun je meestal snel herkennen aan de zware en een grotere meubels, voorzien van nieuwe bekleding zoals fluweel met een aparte kleurkeuze. Vaak zie je veel ronde vormen en een symmetrische opstelling. Kroonluchters zijn vaak vervangen door een combinatie van Flowerpot hanglampen & tafellampen, en aan de wand hangt meestal een spiegel. Kaarshouders en kandelaars maken ook vaak deel uit van het interieur. 

Gebruik marmer of zware stoffen voor gordijnen of een vloerkleed. Voor de afwerking kun je goudgekleurde accessoires gebruiken om het allemaal nog even nét iets sierlijker te maken.

Je moet natuurlijk we de ruimte hebben om je interieur de modern klassieke accenten te geven. Woon je wat kleiner, gebruik dan geen donkere kleuren maat hou het lichter (bijvoorbeeld grijs of een andere zachte kleur). 

Gebruik misschien ook geen al te grote meubels, want dan lijkt het net of je ineens veel kleiner bent gaan wonen. Spiegels en veel glaswerk doen tegelijkertijd traditioneel en trendy aan. Ook zorgen accessoires van dit materiaal er vaak voor dat een ruimte groter lijkt dan het is. Voor kleinbehuisden dus een Gouden Tip!