Tv kijken is niet hetzelfde meer als tien jaar geleden. We kijken wat we willen en wanneer we dat willen, maar dat heeft ook te maken met ons internet. Hoe dat zit, lees je hier.

Verschillend internet

Niet alle internetproviders hebben dezelfde werkwijze. Zo heeft de één een glasvezel aansluiting, de ander heeft DSL en weer een ander heeft een kabel. Zo heb je verschillende manieren om te kiezen op voor manier jij je internetaansluiting wil. In sommige gevallen kan je ook niet voor alle aansluitingen kiezen. Dat komt omdat providers niet alle soorten leveren op alle adressen. Een netwerk aanleggen kan soms lang duren en in sommige gevallen kan de aansluiting naar jouw huis (nog) niet gemaakt worden. Daardoor kan het zijn dat jij het internet dat je graag zou willen niet kan ontvangen. Doe altijd even een internetcheck online, voordat je je verder gaat oriënteren.

TV kijken en opnemen

In de laatste jaren is dus al heel wat veranderd. Want naast die kabels en glasvezels, bestaat er ook nog een gewone satelliet. Daarmee kan je ook alle kanalen ontvangen die je zou willen. Je moet dan alleen even een schotel met antenne ergens op je dak of balkon plaatsen voor een goed signaal. Een beetje ouderwets dus, maar sommige mensen kijken nog steeds zo naar hun tv.

Bij verschillende providers kan je ook kiezen voor de mogelijkheid om series of films op te nemen of terug te kijken. Het voordeel daarvan is dat je de reclames die op tv te zien zijn, lekker kan doorspoelen en de hele film of aflevering in een keer te bekijken. Dat kan natuurlijk ook met streamingdiensten, maar als je toch al een provider hebt, waarbij dit kan, is het een handige optie om te gebruiken. Op die manier hoef je niet extra te betalen voor andere streamingdiensten. Je moet alleen wel wachten tot de series en films voorbijkomen die jij leuk vindt.

De beste streamingdiensten

In Nederland kan je kiezen voor verschillende soorten streamingdiensten die het kijkplezier een stuk leuker maken voor je. Deze apps zijn van alle gemakken voorzien en je kan ze gemakkelijk op je telefoon zetten en van daaruit streamen naar je tv. Daar komen verder geen traditionele tv-kanalen aan te pas. Het probleem is alleen dat niet alle films en series op één streamingdienst staan. Vaak is het aanbod beperkt, omdat de dienst zelf ook de films en series moet opslaan. Dus gaan de diensten met elkaar concurreren. Maak je geen zorgen, wij vertellen alles wat je moet weten over deze diensten.

Nederlands en internationaal aanbod

Er zijn een paar apps die je kan gebruiken om Nederlandse tv te streamen. Denk bijvoorbeeld aan: Videoland, NPO Start Plus en NLZiet. Met deze apps kan je bijna alles van tv terugkijken en heb je jouw favoriete programma’s allemaal één klik van je verwijderd. Verder kan je natuurlijk kijken naar Netflix, Disney+, Discovery voor veel films en series. Daarnaast heeft Apple TV+ recent een streamingdienst gelanceerd. Ook kan je kijken naar Amazon Prime voor een nog breder aanbod. Dan heb je ook nog HBO, een streamingdienst die alleen met een Ziggo-abonnement te verkrijgen is. Genoeg om uit te kiezen dus.