Als je net een nieuwe liefde hebt, dan zal je vast herkennen dat je in de beginperiode van een nieuwe prille verliefdheid niet van je partner af kan blijven. In de beginperiode van een nieuwe relatie hoef je vaak niet eens na te denken over hoe een relatie spannend en spicy blijft: het gebeurt gewoon, zonder dat je er je best voor hoeft te doen. Als jullie echter wat langer samen zijn, dan zou het goed kunnen dat het vuur van het begin een beetje uitgedoofd is. Nu is het kunst om na te gaan denken over hoe je jullie je relatie spannend blijven houden. Hoe zorg je er nou voor dat jullie liefde spicy blijft, ook na lange tijd? Wij geven acht tips.

Blijf benoemen wat je leuk vindt aan elkaar

Nadat jullie enige tijd een relatie hebben, kan het zijn dat je bepaalde dingen als vanzelfsprekend gaat zien. Terwijl je er je liefde eigenlijk juist heel erg om waardeert. Zonde om dit dan niet wat vaker tegen elkaar te zeggen, toch? Door actief te blijven zeggen wat jullie leuk vinden aan elkaar, hou je de sfeer onderling warm en goed en voorkom je ruzies.

Zeggen, niet opkroppen

Het voorkomen van ruzies brengt ons op het tweede punt. Ruzies in een relatie ontstaan vaak namelijk nadat één van de twee een tijdje iets heeft opgekropt. Dat is zonde, want wanneer je dingen eerder zou benoemen kan dit ruzies in de toekomst voorkomen. Daarmee bedoelen we niet ‘heb je nou alweer de vaatwasser niet uitgeruimd?’, maar wel: ‘ik heb het idee dat ik de laatste tijd de vaatwasser vaker uitruim dan jij en daar voel ik me niet fijn bij. Hoe zie jij dit?’. Liefdevol met elkaar communiceren zorgt ervoor dat een liefdevolle relatie op de beste manier mogelijk in stand wordt gehouden.

woman kissing womans cheek

Date avonden

Misschien dat jullie in het begin van jullie relatie nog wat vaker op echte ‘dates’ gingen, maar vaak neemt dit na enige tijd snel af. Een relatie wordt dan al gauw comfortabeler, waarin je naast elkaar op de bank ploft maar niet de deur uitgaat om cocktails te gaan drinken. Door juist actief date avonden te blijven organiseren, nemen jullie de tijd voor romantische uitjes met elkaar. Dit werkt hoe dan ook bevorderlijk voor de romantische spanning tussen jullie beiden.

Gebruik seksspeeltjes

Als het gaat om een spicy relatie dan is het hoe dan ook belangrijk om genoeg oog te hebben voor wat er in de slaapkamer gebeurt. Als er iets niet goed zit in jullie seksleven, dan vertaalt zich dit vaak door naar andere aspecten van jullie relatie. Als de vlam tussen jullie een beetje is uitgedoofd en jullie de spanning weer terug willen, zouden jullie seksspeeltjes kunnen gebruiken. Pak er bijvoorbeeld eens een clitoris vibrator bij. Deze kan de clitoris op een optimale manier stimuleren en brengt hele andere sensaties met zich mee dan een reguliere vibrator, die zich niet specifiek focust op de clitoris.

Masseren kun je leren

Het vuur in jullie relatie blijft zeker aan wanneer je genoeg liefde voor elkaar toont. Dat kun je natuurlijk doen door lieve woorden tegen elkaar te zeggen, maar je zou ook het huis romantischer kunnen maken (bijvoorbeeld door kaarsen door het hele huis te zetten) en je liefde te verassen met een steamy massage. Weet je niet goed hoe je het beste massages kunt geven, dan staan er veel handige tips online die je zou kunnen raadplegen.

Begin bij jezelf

Het is moeilijk een relatie spicy te houden wanneer je niet genoeg liefde voor jezelf hebt. Daarom is het goed om, wanneer je je relatie naar een hoger niveau wil tillen, om eerst wat extra liefde aan jezelf te geven. Dat kun je doen door meer self care in te lassen, maar ook door in de slaapkamer beter te weten wat je fijn vindt. Je zou meer kunnen masturberen, om beter te weten wat je in bed lekker vindt. Dat kun je natuurlijk eigenhandig doen, maar je zou ook luchtdruk vibrator kunnen gebruiken. Dit type vibrator is enorm populair onder vrouwen omdat het een totaal andere clitorale sensatie geeft. Door de luchtdruk wordt er als het ware gezogen aan jouw intieme genotsorgaan.

Investeer in je uiterlijk

Hoewel wij er ook regelmatig lekker languit bij liggen op de bank met een joggingpak aan, is dat niet de manier hoe we onze partner ooit versierd hebben (misschien ook wel trouwens!). Toch is er leuk uitzien voor je partner ook een manier om de spanning in een relatie te houden. Pak dus af en toe even uit en dof jezelf op om je partner te laten zien dat je nog steeds graag je best doet voor de ander.

Verassingen

Wat extra spice toevoegen in je relatie kun je ook doen door elkaar zo nu en dan te verassen met iets liefs. Dat hoeft natuurlijk absoluut geen groot cadeau te zijn, maar kan ook een kleinigheidje zijn. Zo lang je maar duidelijk maakt dat je iemand anders belangrijk vindt en diegene koestert. Het is ook slim om te kijken hoe jullie love languages op elkaar aansluiten. Er zijn vijf verschillende love languages en je hebt met de één misschien meer dan met de ander. Zo kan iemand heel veel waarde hechten aan het geven en krijgen van cadeaus, maar vindt de ander het veel belangrijker om fysieke aanrakingen te hebben wanneer jullie bij elkaar zijn. Er zijn veel boeken geschreven over de verschillende liefdestalen, dus genoeg content om je in te verdiepen!