Het is heel belangrijk om een evenwichtig leven te leiden, het is goed voor je rust, je gezondheid en het innerlijke. Goede lichaamsbeweging en voeding kunnen je helpen een evenwichtiger leven te leiden.

Waarom is lichaamsbeweging en voeding zo belangrijk?

Het eten van een gezonde, evenwichtige voeding in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging is noodzakelijk voor het behoud van de lichamelijke en mentale gezondheid en het welzijn. Je kunt beter slapen en je krijgt meer energie als je leven in balans is. Een voorbeeld hiervan zijn mensen met adhd zoals ikzelf. Door speciale voeding hebben we meer balans in ons leven en dat vergemakkelijkt ons leven. 

Voeding is het belangrijkste onderdeel van fitness

Voeding is erg belangrijk als je sport, maar waarom? Je kunt zeggen dat goede voeding het medicijn van het lichaam is. We kunnen het ook supervoeding noemen, supervoeding is voeding met veel vitaminen, mineralen en antioxidanten in verhouding tot de hoeveelheid calorieën die ze bevatten. Van antioxidanten is aangetoond dat ze ontstekingen in ons lichaam verminderen en ons helpen ziekten en aandoeningen te bestrijden. Men denkt dat ontstekingen de hoofdoorzaak zijn van veel ziekten. Krachtige antioxidanten in onder andere bladgroenten en andersoortige groenten helpen cellen te beschermen tegen mogelijke schade.

Trainen vanuit huis kaneen goede optie zijn als je niet veel tijd hebt

Zelfs als je niet veel tijd hebt en niet naar de sportschool kunt, kan je toch goed aan fitness doen. Het kan ook gewoon vanuit hui.. Meestal is het een eenmalige investering om voor jezelf wat apparatuur aan te schaffen om thuis een goede workout te doen. Als je niet eens tijd hebt om te gaan winkelen, zijn er altijd plaatsen zoals ShapeNation waar je de juiste materialen gemakkelijk online kunt bestellen. Je kunt op internet ook genoeg oefeningen vinden, die je gemakkelijk thuis kunt doen, en met de juiste voeding erbij kun je net zo goed je leven gezond en in balans houden.

Het tijdstip waarop je eet is  belangrijk voor fitness, maar ook in het dagelijks leven.

Je lichaam krijgt van alles binnen als je eet en moet ontgiften, dit gebeurt door de lever. Het is heel belangrijk om niet meer te eten na 22.00 uur, vlak voor je naar bed gaat. Waarom niet? Omdat als je slaapt je lever begint met het ontgiftingsproces en als je laat eet zet dat extra stress op je lichaam.