Nu het weer zonder zorgen mag, zit de zomer weer bomvol huwelijken. En of ze nu uitgesteld zijn of bij een kersvers aanzoek horen, een trouwfeest is altijd een toffe gebeurtenis. Je ziet oude vrienden, familie of collega’s terug, er is altijd lekker eten en vroeg of laat vult de dansvloer zich. Daarom is het belangrijk om zo’n mooie gelegenheid te belonen met een mooi cadeau. Tegenwoordig geven we de trouwers een financieel duwtje, maar ook dat mag creatief verpakt worden. Lees hier drie manieren waarop je dat op een heel persoonlijke manier kan doen.

Geen standaard envelopje

Huwelijkslijsten zijn echt niet meer van deze tijd. Koppels wonen vaak al een tijdje samen voor ze trouwen, dus de meeste huisraad hebben ze al. Omdat huwelijksfeesten best een dure aangelegenheid (kunnen) zijn, vragen de trouwers dan ook meestal een financiële bijdrage – het zogenaamde ‘envelopje’. 

Best een goede zaak, want je kan er eigenlijk niets verkeerd mee doen. Maar gewoon wat geld storten of in een omslag stoppen, is ook weer wat onpersoonlijk. Waarom zou je geen persoonlijk kaartje maken? Er zijn heel wat mogelijkheden om je kaartje een persoonlijke touch te geven. Dat kan door de tekst die je schrijft, maar je kan ook zelf een kaartje ontwerpen met bijvoorbeeld een foto van het koppel of een zelf samengestelde afbeelding. 

Extra mooi verpakt

Een centje komt altijd goed van pas, maar het is nog fijner als je die in een toffe verpakking stopt. Ook hier is het de kunst om de persoonlijke toer op de gaan. Knutsel bijvoorbeeld zelf een mooi doosje – of laat je kinderen helpen, zeker als ze de trouwers ook persoonlijk kennen.

Nog een fijn idee is om een gepersonaliseerd fotocadeau als verpakking te kiezen. Een mok met een grappige foto van het koppel toen ze elkaar net leerden kennen, misschien? Een totebag, een puzzel… Alles kan dienen als verpakking van je biljetten. Of wat dacht je van een gepersonaliseerd houten doosje? Daar kunnen ze dan meteen alle kaartjes en briefjes die ze ontvingen op hun grote dag in kwijt. 

Zeg het met woorden

Ken je het trouwende koppel al heel lang en dus ook goed? Dan is het een erg origineel idee om hen een boek cadeau te doen en daarin een enveloppe te steken met je bijdrage in. Kies een boek dat iets betekent voor het koppel of voor jullie als vrienden, familie… 

Naast de enveloppe kan je tussen bepaalde bladzijden van het boek ook kleine briefjes verstoppen met tips en gelukwensen voor het paar, of met mooie herinneringen aan de tijden die jullie al beleefden samen. Met dit cadeau win je sowieso de originaliteitsprijs! 

Wat je ook kiest, zorg dat je cadeau uit je hart komt. Ook al lijkt een ‘centje’ eerder onpersoonlijk – het is wel waar je het koppel het meest plezier mee doet. Het is dan aan jou om aan dat ‘saaie’ cadeau een originele en persoonlijke draai te geven!