Vlooien zijn kleine beestjes die voor veel overlast kunnen zorgen. Het is dan ook niet voor niets dat deze beestjes in de categorie ongedierte vallen. Vlooien delen graag beten uit op mens en dier. Een vlooienbeet resulteert vervolgens in rode bultjes en hevige jeuk. Je bent deze kleine beestjes dus liever kwijt dan rijk. Heb jij vlooien in huis ontdekt? Start dan direct met de bestrijding van dit ongedierte!

Zo kun je vlooien herkennen

Kamp je met rode bultjes op je huid? En veroorzaken deze bultjes hevige jeuk? Dan is de kans aanwezig dat je gebeten bent door een vlo. Maar puur op basis van deze jeukklachten kun je niet vaststellen dat het om vlooien gaat. De jeukklachten zouden bijvoorbeeld ook veroorzaakt kunnen worden door bedwantsen. Ga daarom op zoek naar het beestje dat jouw klachten veroorzaakt. Vlooien zijn gelukkig makkelijk te herkennen. Vlooien zijn kleine beestjes die een rode kleur hebben. Ze hebben een plat omhoog krommend lichaam en hun kop is naar beneden gebogen. Daarnaast beschikken de beestjes over drie paar poten. Gaat het inderdaad om vlooien die jouw jeukklachten veroorzaken? Start dan direct met vlooien bestrijden en maak zo een einde aan de overlast.

Vlooienbestrijding bij dieren

Kamp je met vlooien in huis? En heb je huisdieren? Dan is de kans groot dat de vlooien via jouw huisdier(en) jouw woning zijn binnengekomen. Vlooien leven niet zonder gastheer. Dit houdt in dat een vlo jou of je huisdier nodig heeft om te kunnen overleven. En aangezien jullie je in de woning bevinden, hebben de vlooien de tijd van hun leven. De vlooien kunnen springen en verplaatsen zich zo gemakkelijk van gastheer naar gastheer. Is jouw hond voortdurend aan het krabben? Kam je hond dan met een vlooienkam. Zie je inderdaad vlooien en/of eitjes? Behandel je hond dan direct met een speciaal vlooienmiddel. Zo voorkom je verdere vlooienoverlast voor jou én je trouwe viervoeter.

Vlooien in huis voorkomen

De overlast die vlooien veroorzaken is buitengewoon vervelend. De beestjes zijn niet gevaarlijk, maar de beten die ze uitdelen zijn niet plezierig. Je hebt deze beestjes dan ook liever niet in huis. Maar hoe voorkom je dat deze beestjes jouw woning binnendringen? Het is nooit volledig mogelijk om vlooien in huis te voorkomen. Maar je kunt de kans op vlooien in huis wel verkleinen. Vlooien komen nagenoeg altijd een woning binnen via een huisdier. Dieren rollen buiten in het gras en nemen zo onopgemerkt deze kleine beestjes mee naar binnen. Gelukkig kun je jouw hond of kat met enige regelmaat een antivlooienmiddel geven. Hiermee verklein je de kans op vlooien in huis.