Na een lange werkdag op kantoor of in de warme stralen van een werklamp op een statief te hebben gestaan is het fijn om thuis te komen en hier te ontspannen. Niet zomaar ontspannen, maar echt ultiem! Het loslaten van stress en het vinden van rust kan ervoor zorgen dat je energie herstelt zodat je er de volgende dag weer helemaal voor kan gaan. In dit artikel delen we een aantal manieren om te ontspannen. Lees snel verder.

Warmte

Veel mensen kunnen genieten van warmte. Niet alleen voelt een hogere temperatuur fijn aan op de huid, ook zorgt het ervoor dat de spieren ontspannen. Neem na een lange werkdag daarom ook een warm bad of douche. Zo spoelt alle spanning van de dag weg. Voeg essentiële oliën toe om een kalmerende geurervaring te creëren. Geen zin in een warme douche of bad, maak dan gebruik van warmtepads. Het ontspannende effect werkt hetzelfde. In beide gevallen is het belangrijk om te genieten van het moment en je gedachten te laten afdwalen. 

Mindfulness

Neem de tijd om te genieten van een moment van complete rust en ontspanning. Na een lange werkdag is het moeilijk om je ‘werkbrein’ even uit te zetten. Het praktiseren van mindfulness of meditatie kan hierbij helpen. Ook kun je ademhalingsoefeningen doen. Deze helpen je om je hartslag en stress te verlagen. Vind je het lastig om zelf tot een punt van complete rust te komen? Geen probleem! Op YouTube staan honderden meditatieve filmpjes. Deze helpen je met het bereiken van geestelijke rust nadat je hebt gewerkt

Vermijd elektronica

Na een lange dag wil je ervoor zorgen dat je niet nóg meer geprikkeld raakt dan je al was. Daarom is het slim om elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, laptops of de televisie te vermijden. De blauwe lichtstralen van deze apparaten kunnen zorgen voor een actieve geest. Dit wil je juist niet op het moment dat je op zoek bent naar ontspanning. Kies voor een ontspannende activiteit zoals het luisteren naar rustgevende muziek, yoga of lezen.

Na een lange en intensieve werkdag is het belangrijk om tijd vrij te maken voor ontspanning van de geest en herstel van de spieren. Door bewust te kiezen voor activiteiten die je rust brengen, kun je optimaal genieten van je vrije avonden en weekenden en stoom je jezelf klaar voor een nieuwe dag. Experimenteer met verschillende ontspanningsactiviteiten en ontdek hoe jij het beste tot rust komt!