Heb je moeite om gepaste kleding te vinden voor de feestdagen? Misschien is een pakkende, nette kerstjurk precies het item dat je nodig hebt. Omdat meer de helft van de dames in december kleding speciaal voor de kerstdagen koopt, is de keuze in deze categorie namelijk enorm. Wat je budget of stijl ook is: zoek even op internet en binnen de kortste keren zie je een stel kerstjurken die precies bij jou passen. En waardoor je letterlijk de nachtjes gaat tellen tot het Kerst is en je eindelijk je nieuwe jurk aan mag trekken.

Kerstjurken voor verschillende lichaamstypes

Misschien vraag je je af of een kerstjurk eigenlijk wel flatteus staat bij jouw figuur. Het antwoord is: ja. Want er is altijd een type jurk dat aansluit bij jouw lichaamstype. Heb je bijvoorbeeld een appelvorm? Dan doe je er goed aan om een jurk te kopen die ruim rond je bovenlichaam valt en vrij strak rond je heupen en benen zit. Voor de vrouwen met een peerfiguur geldt het omgekeerde: koop een jurk die breed is aan de onderkant en nauw rond je armen, bovenlijf en hals sluit. Slanke dames kunnen kiezen voor een jurk met charmante ruffles, een tailleband en een wijde onderkant. En als je gezegend bent met een atletische bouw en een stevige schouderpartij, dan ga je voor jurken die onderaan strak valt en opvallend is. Een V-hals is dan ook een erg goede toevoeging aan je attire.

Kerstjurken voor verschillende leeftijden

Als je jong bent, kan je op kledinggebied méér maken. Maak daar gebruik van en kies voor een kerstjurk met leuke extra’s, veel glitter, pakkende versieringen of botsende kleuren. Zelfs een ‘cliché’ kerstjurk in rood en wit, al dan niet met een rendier erop, kan je wegdragen. Als je het lef hebt, kies dan voor een diep uitgesneden jurk of een model dat veel van je benen vrijlaat. Een nette jurk in sobere kleuren en zonder interessante details zorgen dat jij er ouder uitziet dan je bent, en niet op een goede manier. Ben je al wat ouder en beginnen de jaren zichtbaar te worden? Dan kun je kiezen voor kerstjurken die je buik bedekken of daar de aandacht vanaf leiden. Ook kan je een langere jurk kopen die tot op of over je knie valt. En een laatste handige tip: een kerstjurk met intense kleuren leiden af van witte jaren en een blekere huid.

Kerstjurken voor verschillende budgetten

Heb je aan het eind van het jaar je kledingbudget nog niet uitgeput? Dat treft, want dan liggen er een paar van de allermooiste kerstjurken binnen jouw bereik. Modellen van zijde en satijn, jurken met pakkende prints, modellen die van top tot teen bedekt zijn met juwelen… elke meid wil wel zo’n topper dragen bij het kerstdiner. Maar het zijn dure tijden, en eerlijk is eerlijk: kerstjurken draag je maar één maand in het jaar. Begrijpelijk als je er tegenop ziet om meer dan honderd euro uit te geven aan deze kleding. En dat hoeft ook niet. Voor een paar tientjes heb je al een echte aftroever! Als je een kerstjurk dames bij My Jewellery zoekt, dan merk je dat er ook voor jouw budget fantastische kleding voor de feestdagen te vinden is. En neem ook zeker een kijkje bij de elegante en goed geprijsde accessoires van deze verkoper!