Duurzaamheid wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Zo is ook zo duurzaam mogelijk reizen een onderwerp wat hoger op de agenda komt te staan. Noord-Amerika biedt enorm veel mogelijkheden om te genieten van prachtige bestemmingen op een milieuvriendelijke manier. In dit artikel leren we je hoe je een duurzame vakantie in Amerika en Canada kunt vieren. 

 

Kies voor eco-vriendelijke accommodaties

Een van de eerste stappen die je kunt nemen om duurzaam reizen is het kiezen van eco-vriendelijke accommodaties. Zoek naar hotels, resorts en appartementen die zich inzetten voor het verminderen van watergebruik en energie-efficiëntie. Ga je kamperen of tijd doorbrengen in de natuur? Kies dan voor milieuvriendelijke campings of lodges die de natuurlijke omgeving respecteren. Door te kiezen voor dit soort accommodaties draag je bij aan het behoud van het milieu en de omgeving.  

 

Ecologische voetafdruk

Wanneer jullie naar Amerika of Canada reizen kun je je ecologische voetafdruk minimaliseren. Door de grote afstanden tussen de steden en bezienswaardigheden ben je vrij afhankelijk van een huurauto. Dit kun je compenseren door op locatie zoveel mogelijk te wandelen. Wandel eens door een nationaal park in plaats van dit met de auto te doen. Een gids zorgt voor een soepele ontdekkingstocht. Ook kun je bijdragen aan de omgeving door single-use plastic te vermijden. Neem je eigen drinkfles mee, gebruik geen rietjes en zorg ervoor dat je altijd een extra tas bij je hebt. Daarnaast kun je de vluchten naar en van Noord-Amerika compenseren door bomen te planten! Deze kleine acties kunnen een enorm groot verschil maken voor het milieu. 

 

Verken de natuur van Noord-Amerika

Noord-Amerika kent enorm veel nationale parken: Yellowstone, Banff, Zion en meer. Stuk voor stuk zijn deze parken bijzonder en prachtig om in rond te dwalen. Hier kun je genieten van wandelingen, kanotochten of fietstochten. Volg in deze beschermde gebieden altijd de wandel- of fietspaden zodat je de flora en fauna intact houdt. Ook kun je deelnemen aan ecotours. Deze worden gegeven door lokale natuurgidsen. Leer meer over het ecosysteem en de biodiversiteit in het park waarin je je bevindt en stel vragen over hoe jij bij kan dragen aan het behoud van dit soort kwetsbare gebieden. 

 

Duurzaam reizen in het Noord-Amerikaanse continent biedt je de mogelijkheid om te genieten van de mooie bestemming terwijl je tegelijkertijd de omgeving respecteert en bijdraagt aan verbetering. Door te kiezen voor eco-vriendelijke hotels, het meebrengen van je eigen drinkfles en het compenseren van je vluchten, kun je positief bijdragen aan een duurzamere toekomst.