Een blik naar buiten en de meesten zullen al snel beslissen dat het beter is om binnen te blijven. De winter is nog lang niet voorbij en dat betekent dat we tijd genoeg hebben om onze favoriete series en films te bingen. Ben je het doelloos TV kijken een beetje zat en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben een aantal hartverwarmende en inspirerende documentaires voor je uitgekozen om vandaag te kijken. Deze documentaires op Netflix zullen je humeur gegarandeerd een boost geven.

  1. My octopus teacher

Liefhebbers van de zee zullen zich thuisvoelen in de documentaire My Octopus teacher. Natuurfilmmaker Craig Foster documenteert een jaar lang de ontwikkeling van zijn relatie met een octopus in een Zuid-Afrikaans kelpwoud. De film brengt een verbinding tussen mensen en de natuurlijke onderwaterwereld in kaart. Het is een ontroerende film waarin je van alles kunt leren over het weekdier de octopus.

  1. The Playbook: A coach’s rules for life

In deze documentaire mini-serie leren we een aantal legendarische coaches kennen. Ze vertellen ons over de regels die ze toepassen om succes in de sport en in het leven te behalen. Het is een aangrijpende documentaire, zeker als je van sport houdt. Kijkers die regelmatig aan sportwedden doen via bookkeepers als betFIRST kunnen er ook zeker iets van leren. The Playbook: A coach’s rules for life bevat ondere andere interviews met NBA-coach Glenn Rivres, Patrick Mouratoglou die de tennis coach van Serena Williams is, WNBA Hall of Fame-lid Dawn Staley, voormalig coach van het Amerikaanse damesvoetbalteam Jill Ellis, en José Mourinho, die de voetbalclub Premier League Tottenham Hotspur beheerd.

  1. Becoming

Deze intieme documentaire is gedeeltelijk gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Michelle Obama. Becoming geeft ons een kijk op een aantal belangrijke levensmomenten van voormalige First lady van de Verenigde Staten. We zien hoe deze inspirerende vrouw omgaat met moeilijke zaken zoals racisme en afkomst. Michelle blikt ook terug op haar kindertijd, haar carrière en haar huwelijk met Barack Obama.

  1. 14 peaks: Nothing is Impossible

Als je interesse hebt in het beklimmen van bergen dan is de documentaire 14 peaks een must-watch. De Nepalese Nirmal “Nims” Purja is er wel klaar mee dat Westerners zo vaak geassocieerd worden met hoge toppen als de Mount Everest. De eerste bergbeklimmer die de top van Mount Everest bereikte, Edmund Hillary, had het immers nooit gehaald zonder zijn Nepalese Sherpa Tenzing Norgay. In ‘14 peaks: Nothing is Impossible’ volgen we de indrukwekkende reis van Nims en zijn Nepalese team als zij in een recordtijd van 7 maande de 14 hoogste bergen ter wereld beklimmen. Slechts een handvol mensen is het gelukt om alle 14 toppen boven de 8.000 meter te bereiken. De eerste bergbeklimmer was Reinhold Messner en het kostte hem 16 jaar om ze allemaal te doen.

  1. Expedition Happiness

Kijkers die het dagelijkse leven even willen ontvluchten zullen de documentaire Expedition Happiness zeker kunnen waarderen. Het Duitse drietal Selima, Felix en hun hond Rudi renoveren een oude schoolbus tot een leefbare van. De reizigers beginnen in Noord-Amerika en vervolgen hun weg door midden-Amerika naar Mexico. Onderweg genieten ze van adembenemende uitzichten en ervaren ze de nodige ups en downs.

  1. Resurface

Er is geen beter begrip om deze documentaire te beschrijven dan ‘Resurface’. Deze Netflix Original volgt een groep militaire veteranen die na hun uitzending lijden aan de gevolgen van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Deze getraumatiseerde veteranen nemen deel aan een surf therapieprogramma genaamd Operation Surf. naast PTSS lijden de soldaten overigens ook aan een reeks van hersenletsels en lichamelijke handicaps. Resurface is een inspirerende documentaire die ons eraan doet herinneren wat belangrijk is in het leven.