Het kan heel lastig zijn om een keuze te maken uit het grote aanbod van streamingdiensten. Met dit lijstje wordt je keuze makkelijker gemaakt en weet je waar je het beste je favoriete films en series kunt bekijken. Overigens zijn niet alle streamingdiensten in Nederland te zien, maar je kunt met een VPN toch nog toegang krijgen tot deze buitenlandse streamingdiensten. Wil je liever een gokje wagen? Neem dan bijvoorbeeld een kijkje op casino 777 blackjack.

Netflix

De grootste streamingdienst van dit moment in Nederland is Netflix. Ze hebben een uitgebreid aanbod aan originele content en het aanbod groeit nog steeds. Niet voor niets hebben de meeste mensen in Nederland een abonnement bij Netflix. Echter wordt deze populaire streamingdienst wel duurder en je moet ook extra betalen als je een gebruikersaccount met elkaar wilt delen. Veel mensen gaan daarom op zoek naar een andere streamingdienst. En niet alle content is overal in de wereld beschikbaar.

Amazon Prime Video

Je kunt bij Amazon Prime Video genieten van de eerste 30 dagen gratis en na deze gratis periode betaal je slechts 2.99 euro voor het complete aanbod. Bij deze streamingdienst is het mogelijk om meerdere gebruikersprofielen aan te maken en met elkaar te delen. Je hebt de keuze uit een enorm aanbod aan populaire films en series. Echter is er bij Amazon Prime Video ook veel content geblokkeerd, waardoor je alsnog een film moet huren. Per land is het aanbod van Amazon Prime Video verschillend en niet overal hetzelfde.

Disney+

Disneý+ heeft het voordeel dat het beschikt over alle klassieke Disney films en televisie programma’s. Deze streamingdienst heeft ook nieuwe shows en exclusieve titels en zijn met name gericht op families en kinderen. Bij Disney+ heb je de toegang tot zes diverse categorieën: Star, National Geographic, Star Wars, Marvel, Disney en Pixar. Deze streamingdienst heeft wel wat gaten en dan gaat het met name om de grote Hollywood films. Het maandelijkse abonnement is vrij schappelijk met 9.99 euro per maand of een jaarabonnement voor 99.90 euro.

HBO Max

In maart 2022 kwam HBO Max op de Nederlandse markt. Deze streamingdienst heeft ontzettend veel exclusieve films van de Max Originals. Maar je vindt bij HBO Max ook hele goede films van studio’s zoals Sony Pictures, Cartoon Network, Boomerang en CNN. Bij deze streamingdienst zijn ook bekende series te bekijken zoals South Park en Friends. En je hebt de meest recente films in het aanbod van Warner Media. Een Basic abonnement kost je 7.99 euro per maand.

Videoland

Videoland heeft veel Nederlandse televisie programma’s en Nederlandse films in het aanbod om te bekijken. Als je liefhebber bent van Nederlandse producties, dan ben je bij deze streamingdienst aan het juiste adres. Het RTL platform maakt veel eigen producties zoals Mocro Maffia en Temptation Island Vips. Videoland is relatief goedkoop, want je betaalt voor een abonnement slechts 4.99 per maand en kun je op vier schermen delen. Deze streamingdienst heeft ook 14 dagen een gratis proefperiode.

NPO Start en NPO Plus

Bij de NPO kun je genieten van alle publieke omroep programma’s. Als je een abonnement bij NPO afsluit kun je series vooruit kijken wanneer je wilt. Het aanbod van NPO Start en NPO Plus bestaat met name uit Nederlandse titels, maar ook bekende internationale titels zoals de populaire serie Homeland. Je vindt hier ook veel detective series uit Europa en veel van deze series zijn niet te vinden bij andere streamingdiensten. Genoeg reden om NPO eens uit te proberen.

NLZIET

Een breder alternatief voor NPO Plus is NLZIET. Je bekijkt bij deze streamingdienst alle programma’s van de Nederlandse televisie. Dat betekent programma’s van de NPO, maar ook andere zenders zoals SBS en RTL. Het is mogelijk om bij NLZIET programma’s live te kijken, maar het is ook mogelijk om programma’s terug te kijken. Dat gaat zelfs om programma’s van een jaar geleden. En bij NLZIET is het mogelijk om, net zoals bij Videoland, programma’s vooruit te kijken. Je kunt de NLZIET app gebruiken op diverse apparaten. Uiteraard kun je het platform bereiken via je computer. Maar de app is ook beschikbaar voor Android, iPhone, game consoles, Amazon Fire TV en Apple TV. NLZIET kun je op vijf apparaten inloggen en kun je op twee verschillende schermen tegelijk bekijken. Deze streamingdienst is niet beschikbaar buiten Europa.