Door de huidige omstandigheden waarin de wereld zich verkeert, zijn steeds meer mensen gericht op het verbeteren van hun gezondheid. Dit gaat tegenwoordig een stuk verder, dan alleen te letten op de schijf van vijf en het eten van twee stukken fruit per dag.

Doordat steeds meer mensen zich in blijven zetten om bewustzijn te creëren over de consequenties van ongezonde voeding, verschijnen er indrukwekkende documentaires op Netflix die aardig wat stof doen opwaaien, doordat de macht van onder andere de voedingsindustrie en farmaceutische industrie in de schijnwerpers wordt gezet.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook jouw bewustzijn vergroten over eerlijke en gezonde voeding? Of wil je gewoon een iets anders kijken dan de zoveelste Fast & Furious film? Hier kun je lezen welke negen voedings documentaires op Netflix je zeker niet mag missen!

1. What the Health

In deze voeding documentaire krijg je te zien wat de oorzaken kunnen zijn waarom tegenstrijdige voedingsadviezen worden gecommuniceerd naar het grote publiek. Onderzoeken laten zien dat gezondheidsinstituten die dergelijke voedingsinformatie publiceren, gesponsord worden door bedrijven die juist schadelijke voeding promoten. De onderzoeksresultaten doen je versteld staan!

2. Forks Over Knives

In deze documentaire komen onderzoekers aan het woord die een relatie leggen tussen veelvoorkomende ziektes, zoals kanker en diabetes, en het eten van dierlijke producten.

3. Food choices

Hier gaat filmmaker Michal Siewierski op onderzoek uit om anti-plantdieet argumenten te ontkrachten door met voedingsexperts, chefs, atleten en artsen in gesprek te gaan. Tijdens zijn zoektocht brengt hij ook de schadelijke gevolgen van onze huidige voedingskeuzes aan het licht en welke dieet het beste en gezondste is voor de mens.

4. Fat, Sick and Nearly Dead

Je maakt kennis met Joe Cross die de strijd aangaat met zijn overgewicht van tweehonderd kilo. Joe is vastbesloten zijn leven te veranderen door met eigengemaakte groene sappen zijn overgewicht van binnenuit aan te pakken. De resultaten zijn verbluffend!

5. Cowspiracy

Kip Anders brengt hier aan het licht hoe onethisch de vleesindustrie werkelijk is. Met schokkende feiten vergroot hij het bewustzijn over wat je eet en het belang na te denken over welke voedingskeuzes je maakt.

6.     Hungry for Change

Deze documentaire laat zien hoe het volgen van een dieet vaak ongezonder is dan we denken en dat het veel beter is om gezonde eetgewoonten aan te nemen.

7. Sugar Coated

Hier krijg je te zien hoe suiker een belangrijke oorzaak is van de alsmaar groeiende obesitas problemen in Amerika. Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom snoep in allerlei verleidelijke kleuren en vormen wordt geproduceerd? In deze documentaire wordt aan het licht gebracht hoe de suikerindustrie je verleidt om steeds meer suiker te consumeren.

8. Fast Food Nation

In deze documentaire worden schokkende feiten getoond over hoe gruwelijk dieren behandeld worden in het productieproces van fastfood. Het blijft niet bij de dieren. Ook de medewerkers, vaak immigranten, moeten voor een hongerloon onder erbarmelijke omstandigheden hun werk uitvoeren.

9. Gamechangers

Topatleten gaan de uitdaging aan om te switchen van een dieet gebaseerd op dierlijke proteïne naar een plant proteïne dieet. De resultaten zijn verbluffend!

Geïnspireerd geraakt en wil jij ook jouw steentje bijdragen door betere keuzes te maken op het gebied van milieu en voeding? In de promofolder van Delhaize vind je mooie aanbiedingen en biologische fairtrade producten. Zo blijf je steeds op de hoogte van het productaanbod zonder daarbij onnodig papier te verspillen!